Historie

Ruim 30 jaar geleden heeft de heer Elke Piotrowski uit Duitsland na een ongeval van zijn vrouw besloten voor haar een apparaat te ontwikkelen dat armen en benen vanzelf in beweging zet.

Historie - MediGym en FlexaGym

Later verkocht hij het apparaat onder de naam MediGym. Na het behalen van de 73-jarige leeftijd heeft Piotrowski het bedrijf met de naam MEDI-GYM GmbH verkocht aan een Zwitserse ondernemer.

MediGym Nederland heeft jaren later het bedrijf overgenomen. Wij waren al geruime tijd importeur/distributeur voor de Benelux maar verzorgen sinds 2014 ook de fabricage en distributie in Europa.

Het oorspronkelijke apparaat is in al die jaren nauwelijks veranderd.

Ook na een kleine facelift 10 jaar geleden is de MediGym ongekend populair gebleven. Gedurende de laatste 2 decennia, met name in Duitsland en Frankrijk en later ook in de Benelux, hebben tienduizenden exemplaren een eigenaar gevonden. Verrassend zijn nog steeds de buitengewone resultaten die het apparaat aan mensen met een beperking biedt. Vaak worden wij gebeld door mensen die door een kennis zijn geattendeerd op het apparaat.

De opvolger van de MediGym draagt de naam FlexaGym. Recent hebben wij het allereerste exemplaar van de FlexaGym Pro overhandigd aan mevrouw De Gravin. Zij is sinds 17 jaar(!) in het bezit van een MediGym en overtuigde haar kennis om het apparaat ook aan te schaffen. Inmiddels is hij ook overtuigd en wil niet meer zonder. Zij nam de eerste FlexaGym voor hem in ontvangst. De FlexaGym heeft als opvolger van de MediGym een reputatie hoog te houden. Daar zetten wij ons als fabrikant dagelijks voor in.

Mevrouw J. de Gravin uit Almere neemt de allereerste FlexaGym van Europa in ontvangst >

Mevrouw Gravin neemt de eerste FlexaGym in ontvangst